HVOR

Dokkhuset

Trondheim Matchmaking 06 gjennomføres ved Trondheims flunkende nye konsertscene, Dokkhuset.

Dokkhuset ble i sin tid brukt til å pumpe vann inn og ut av kanalen på Nedre Elvehavn. På slutten av 80-tallet ble det vedtatt brukt til allmennyttige formål, og 26. september 2006, under Trondheim Kammermusikkfestival, åpnes den nye konsertscenen endelig for publikum.

Dokkhuset anno 2006 består til dels av renoverte arealer, til dels av nye påbygg. I første etasje huser det et konsertlokale som kan romme over 400 personer. I andre etasje ligger øvingsrom og kontorer.
I delen som vender mot elva har en restaurant med utsikt mot båtlivet fått plass, mens det mellom øvingsrommet og restaurantdelen i andre etasje, også ligger en takterasse.

Dokkhuset er NTNUs store satsing rundt de kulturelt utøvende studiene ved universitetet. Fakultet for arkitektur og billedkunst vil benytte Dokkhuset til utstillinger av diplomarbeider, kurs/konferanser og lignende, mens institutt for musikk vil ha øvingslokaler og gi konserter i bygget. Mens NTNU er leietaker av det nye kulturhuset, driftes huset av selskapet Dokkhuset Scene AS; et samarbeide mellom Trondheim kammermusikkfestival, TrondheimSolistene, Trondheim Jazzforum og Midtnorsk Jazzsenter. Disse har kontorlokaler og avholder konserter i bygget.