Alan Rath

www.alanrath.org

lalazazasmall.jpg

Alan Rath viser bla robotskulpturen “LALA ZAZA”,

lrm-vii-a.jpg

og videoskulpturen “Little Running Man VII“.

Computers, software, electronics, aluminum, polyethylene, delrin, nylon, G-10, motors, feathers.

Donna Conlon

www.donnaconlon.com

Conlon viser bla videoarbeidene URBAN PHANTOM og COEXISTENCE.
URBAN PHANTOM er en videocollage som viser Panama City´s skyline i bakgrunnen for junkfood og søppel som bygger seg opp i forgrunnen og danner en nøyaktig lik og overlappende skyline.

thumb-4php.jpg

COEXISTENCE er en reaksjon på USA´s innvadering av Irak i 2003.
Videoen er av “løvkuttermaur” som lever i Panama og som hele dagen bærer store løv til maurtua hvor løvene råtner og omdannes til muggsopp som brukes til næring. Conlon lagde kunstige løv med fredstegnet og flaggene til de 191 nasjonene som var med i FN i 2003. Maurene filmes i det de bærer alle løvene til tua. Tittelen til arbeidet stammer fra et sitat av Jawahrlal Nehru: “The only alternative to coexistence is codestruction”

thumb-2php.jpg

Eduardo Kac

http://www.ekac.org

TELEPORTING AN UNKNOWN STATE er en installasjon som utforsker Internet som et livgivende system. I et helt mørkt rom plantes et frø i en jordhaug. Gjennom en videoprojektor kan internetbesøkende sende lys mot frøet i form av bilder fra ulike webkameraer rundt om på kloden, og derigjennom sørg for at frøet vokser i totalt mørke.

Roman Kirschner

www.romankirschner.net

ROOTS er en drømmeliknende installasjon. I en grønn og brun væske gror jernkrystaller. Bobler stiger til overflaten som maneter. Greiner brekker og synker til den mørke bunnen. De oppløses og blir til skyer som seiler høyt over scenarioet.

rk_roots_04c.jpg

rk_roots_03c.jpg

Theo Jansen

www.strandbeest.com

Theo Jansens verden består av skjelettaktige vesener laget av gule plastrør. Det startet i 1990. De går med hjelp av vind. De lever sitt eget liv på strendene. Gjennom årene som har gått har evolusjonen gjort dem sterkere. Nå overlever de stormer og høyt tidevann.
Til Trondheim Matchmaking kommer ANIMARIS ORDIS, i tillegg til fossiler av tidligere generasjoner av ANIMARIS.

animaris-ordis1.jpg

ANIMARIS ORDIS på vei til Trondheim;-)

animaris-percipiere_big.jpg