Stacey Spiegel

pwlabs.com

Den nye naturen.

Stacey Spiegel er internasjonalt anerkjent som en visjonær innen utforskningen og bruken av virtuelle verdener som sosial møteplass, som rom for kunst, underholdning og utdanning. Han har vært professor i arkitektur og landskap ved universitetet i Toronto, men er først og fremst kunstner, og arbeider både mediebasert og med “ekte 3D”; skulptur.

vancouver_totems1.jpg

Han begynte tidlig på 90-tallet og samarbeide med Dr. Rodney Hoinks, ekspert på avansert 3D visualisering, og sammen har de utviklet firmaet I-mmersion. I-mmersion spesialiserer seg på utvikling av virtuelle interaktive installasjoner, og er vokst til et internasjonalt firma med kontorer flere steder i verden.

iqaluit_inukshuks1.jpg

Spiegel er en varm talsmann for virtualitet som den nye realitet, og han mener det viktigste paradigmeskifte vi står overfor ikke er klimaendringer men de nye virtuelle verdener.
Spiegel og I-mmersion har ansvaret for den virtuelle delen av Norges nye rockemuseum i Trondheim; “Rockheim”.

iqaluit_polarbears1.jpg

Spiegel vil i sitt foredrag se på hvordan utviklingen av nye teknologier har utrustet oss med metoder for å revidere måten vi ser på naturen, og hvordan disse teknologiene gjør oss i stand til å uttrykke vår natur i nye former innenfor virtuelle miljøer i den Parallelle Verden. Presentasjonen vil gi eksempler på nye former for uttrykk og hvordan de forbigår andre tradisjonelle kunstneriske metoder for utforskning av naturen.

banffnationalpark_weather-engine1.jpg