Guy Ben-Ary

http://www.fishandchips.uwa.edu.au

Guy Ben-Ary er kunstner og forsker som arbeider i feltet kunst og biologi. Han bor og arbeider i Perth, Australia. Han har siden 2000 vært gjestekunstner og –forsker ved SymbioticA, The Art & Science Colloborative Lab ved University of Western Australia. Guy spesialiserer seg i mikroskopisk, biologisk og digital billedgjøring og kunstnerisk visualisering av biologiske data.
Hans hovedfelt for forskning er innen kybernetikk, forbindelsen mellom levende og ikke-levende, og han fokuserer på bruken og de framtidige mulighetene bioteknologi kan gi.

2.jpg

Ben-Ary vil bla presentere “MEART – the Semi Living Artist”, et biokybernetisk forsknings- og utviklingsprosjekt. MEART er en geografisk delt kunstner som er lokalisert to steder på kloden. Hjernen består av dyrkede nerveceller som vokser i et laboratorium i Atlanta, USA. Kroppen er robotarm som kan produsere 2-dimensjonale tegninger. Hjernen og kroppen kommuniserer via internet i sanntid under en utstilling.

6.jpg

SymbioticA
http://www.symbiotica.uwa.edu.au

Ben-Ary presenterer også SymbioticA, The Art & Science Colloborative Lab ved University of Western Australia. Instituttet er et forskningssted dedikert kunstnerisk forskning innen nye teknologier med en sterk interesse for organisk vitenskap. SymbioticA har gjesteforskere og studenter som har ansvaret for prosjekter som undersøker og utvikler forbindelsene mellom kunst og en hel rekke forskningsområder som neurovitenskap, plantebiologi, anatomi og menneskelig biologi, fysikk, antropologi, molekulær biologi, dyrs velferd og etikk, etc.

SymbioticA vant “Golden Nica Hybrid Art Award 2007”, under årets Prix Ars Electronica.

chandrasekaran.jpg