OM TRONDHEIM MATCHMAKING

NATURE [of man]

Begrepet NATUR kan defineres som den fysiske verden inkludert alle naturlige fenomener og levende vesener, og kreftene og mekanismene som kollektivt kontrollerer og samordner disse prosessene, uavhengig av menneskelig kontroll og interaksjon.
Mennesket har fra tidenes morgen forsøkt å kontrollere disse mekanismene.

“NATURE [of man]” presenterer kunstnere og forskere med prosjekter som ser dypere på menneskets forhold til seg selv og naturen, og de konsekvenser og muligheter som ligger i det.

Trondheim Matchmaking kan stolt presentere 16 innovative og internasjonalt anerkjente kunstnere og musikere med kunstprosjekter fra 8 land! Flere er pionerer i feltet og er for første gang i Norge!

Årets festival er delt i tre hovedevenement; konferanse, kunstutstilling og konsert. Konferansen er lagt opp som en presentasjonsserie hvor alle kunstnerne som stiller ut og de fleste musikerne som opptrer, i tillegg til spesielt inviterte, presenterer sine prosjekter og sitt kunstnerskap med utgangspunkt i årets tema.

Konferansen går over to dager og åpner fredag 19. oktober kl 10.00 på BLÆST, Solsiden. I tillegg til alle navnene nevnt videre i denne pressemeldingen, presenterer kunstnerne Guy Ben-Ary (AU) og Stacey Spiegel (CA) prosjekter under konferansen.
Det blir lunsj hver dag og tid til diskusjon og hyggelig mingling;-)

Utstillingen åpner i Trøndelag Senter for Samtidskunst, Fjordgt 11,
kl 19.00 fredag 19. oktober og varer til 11. november:
Donna Conlon (PA), Alan Rath (US), Eduardo Kac (US), Roman Kirschner (AT), Theo Jansen (NL).

Konsert lørdag kveld 20. oktober fra kl. 20.00 på BLÆST:
Nordic Sound Art (NO, SE, DK), Owlproject (UK), Drumcorps (US), MICHAEL FAKESCH feat. TAPRIKK SWEEZEE (DE) avslutter kvelden!
I tillegg vises animasjonen “Codehunter” av Ben Hibon (UK) og montasjevideon “Centuryfuge” av Ivar Smedstad (NO).

Espen Gangvik
prosjektleder og kurator,
TEKS

Trondheim Matchmaking er en årlig internasjonal festival i Trondheim for kunst og teknologi arrangert for syvende gang av TEKS - stiftelsen Trondheim Elektroniske Kunstsenter.

Festivalen er en møteplass for presentasjon av innovative idéer og kunstneriske prosjekter, et sted for å ivareta og utvikle kompetanse og ressurser innen teknologi og kunst. Nye kunstprosjekter med behov for teknologi -nye teknologier med behov for innhold:
et forsøk på å binde sammen ressurser og kompetanse innen feltet.